Hehkun opettajat

Onneli Karppelin

Nimeni on Onneli Karppelin.

Opetan Hehkussa tällä hetkellä katutanssia eli Streetia, Heelsia, joka on korkokengillä tanssittava katulaji sekä musikaalitanssia tuntinimellä Broadway musical.

Olen harrastanut tanssia 2-vuotiaasta asti. Aloitin lastenbaletilla ja matkalla tarttui mukaan jazz, street, nykytanssi ja musikaalitanssi. Näiden lisäksi olen tanssinut steppiä, jota tulenkin opettamaan intensiivikurssina Hehkulla, lyrical jazzia ja lyhyitä aikoja esimerkiksi swingiä ja breakdancea. Omimpia lajejani ovat opettamieni lisäksi nykytanssi ja jazz.

Tanssi muun esittävän taiteen lisäksi on aina ollut iso osa elämääni ja olen sitä kautta päässyt esiintymään lukemattomia kertoja. Tanssi on ollut minulle pitkään varsinkin improvisaation kautta tapa purkaa tunteita ja tutkia itseäni.
Minulle Hehkun sanoma hyvinvoinnista on erittäin tärkeä ja olen suunnattoman ylpeä työpaikastani. Tanssimaailma on aikojen saatossa tietysti kehittynyt paljon hyvään suuntaan, mutta useat epäkohdat vaikeuttavat tänäkin päivänä monen tanssijan elämää. Minun suhdettani tanssiin ovat vaikeuttaneet nämä epäkohdat liittyen esimerkiksi kehonkuvaan ja mielenterveysongelmien stigmoihin.

Haluankin siis luoda turvallisen ilmapiirin jokaiselle saliin astuvalle. En usko suosimiseen sukupuolen, ulkonäön tai yhtään minkään muunkaan seikan perusteella. Haluan kohdella jokaista kohtaamaani ihmistä yhdenvertaisena. Minulle saa aina tulla juttelemaan huolista ja otan vastaan kaiken palautteen luodakseni mahdollisimman hyvän alustan kaikkien hyvinvoinnille.

Tanssi on tarkoitettu lisäämään hyvinvointia ei heikentämään sitä. En halua koskaan ajaa yhtäkään ihmistä jaksamisensa äärirajoille. Aion kannustaa jokaista oppilastani armollisuuteen ja rakkauteen itseään kohtaan. Panostan myös kehonhuollollisiin ohjeisiin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin nimissä.

Tuulia Lehikoinen

Moikka! Olen Tuulia Lehikoinen ja olen toinen Hehkun perustajista.

Vastaan Hehkun visuaalisesta ilmeestä, sekä opetan nykytanssia ja lastentanssia.

Aloitin tanssin nuorena, ja kokeilin montaa eri tanssilajia ja rakkaimmaksi lajiksi muodostui nykytanssi. Olen opettanut tanssia 15- vuotiaasta asti ja intohimoni onkin opettaminen, koreografioiden tekeminen ja erilaisten ihmisten kohtaaminen. Olen koreografioinut ala-aste-ikäisestä asti erilaisia tanssi- ja esittävän taiteen teoksia ja esittänyt niitä.

Ajatus Hehkun perustamisesta lähti, kun päätin alkaa pienin askelin parantaa tanssimaailmaa. Hehkun sanoma on hyvin tärkeä ja haluan olla luomassa yhteisöä, jossa kaikilla olisi hyvä olla.

Opettajana haluan luoda lämmintä ja turvallista ilmapiiriä.

On ollut niin hienoa ja nähdä ihmisten hehkuvan tanssiessaan. Jokaisella on oikeus turvalliseen harrastusympäristöön!

Pauli Nevalainen

Olen Astangajoogan opettaja, osteopaatti ja luontaisterapeutti. Hehkussa opetan joogaa. Lisäksi olen aloittamassa Hehkussa jooga-opettajakoulutusta. Joogan opiskelua on takana 23 vuotta ja opettamista 21 vuotta. Osteopatian ja joogan yhdistäminen sekä henkilökohtaiset kokemukset elämässä ovat kehittäneet ymmärrystä harjoitusten räätälöimisen tarpeellisuuteen. Panostan opetuksessa yksilöllisten tarpeiden ja mahdollisten rajoitteiden huomioimiseen siten että kaikki voivat kuitenkin tehdä samaa harjoitusta taustastaan riippumatta. Enemmän painotan joogaa terapiana, jossa painotetaan ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Mielen ja fysiikan tasapainottaminen ja rauhoittaminen yksilöllisten tarpeiden mukaan on opettamisessa minulle tärkeintä.

Jenni Loponen

Hei! Nimeni on Jenni Loponen ja opetan tällä hetkellä Hehkulla tanssiakrobatiaa sekä showtanssia.

Olen valmistunut Tampereen konservatoriolta tanssijaksi vuonna 2019. Omaan lajitaustaani kuuluu baletti, nykytanssi ja jazz. Olen myös kiinnostunut erilaisista kehonkäytöntekniikoista kuten Aleksander tekniikasta ja pilateksesta. Myös akrobatia on lähellä sydäntäni, koska olen työskennellyt useamman vuoden telinevoimistelun parissa ja siellä ihastuin akrobaattisiin temppuihin.

Minulle tärkeintä on, että jokainen oppilas voi tulla tunnille omana itsenään ja hänet kohdataan yksilönä ilman ennakkoluuloja. Haluan luoda ilmapiirin, jossa jokainen saa tanssia oman kehonsa ehdoilla ja niin, että se tuntuu itsestä hyvältä.

Taru Kallio

Olen Taru Kallio, tanssitaiteilija, ammattitanssija, tanssinopettaja ja PilatesHealth-ohjaaja. Hehkussa opetan erilaisia tanssin ja kehonhuollon intensiivikursseja.

Olen valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriosta ja jatkan parhaillaan koulutustani tanssinopettajan opinnoissa Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa. Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opinnot tein Hämeenlinnassa Sibelius-opistolla päälajinani klassinen baletti ja sivuaineinani nykytanssi, showjazz, musikaalitanssi, akrobatia ja kehonhuolto.

Olen saanut työskennellä monipuolisesti tanssialalla mm. esiintyjänä, koreografina ja opettajana jo vuodesta 2013. Tanssin lisäksi intohimonani on kehonhuollon maailma ja etenkin Pilates. Näitäkin olen saanut opettaa alkeista ammattilaisiin jo useamman vuoden ajan!

Kokonaisvaltainen hyvinvointi merkitsee kohdallani sitä, että sekä keho että mieli voivat pääosin hyvin ja ovat jatkuvasti kehittyvässä tilassa. En usko lopputuloksiin, vaan matkaan, ja siihen, ettei koskaan voi olla valmis kehonsa tai mielensä kehittämisen kanssa. Olen erityisen tarkka siitä, että oppilaideni tanssitekniikka tukee turvallista treenaamista ja tavoitteenani onkin, ettei yhdelläkään oppilaallani olisi loukkaantumisia, varsinkaan rasitusvammoja. Tätä tavoitetta tukee hyvien suoritustekniikoiden ohella myös oppilaiden mielen hyvinvointi, hyvä ravitsemustilanne ja riittävä lepo, joiden tärkeyttä haluan työssäni yhtä lailla korostaa. Tunneillani etusijalla onkin sekä henkisesti että fyysisesti turvallinen tekemisen meininki!