Hehkun tarina

Hehkun tarina alkoi, kun Tuulia alkoi suunnitella tulevaisuuttaan ja toi ilmoille ajatuksen, että olisipa ihana opettaa tanssikoulussa, jossa kiinnitettäisiin huomiota oppilaiden hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Laura – äidin oli helppo yhtyä tähän ajatukseen hänen seurattuaan vuosia tanssimaailman epäkohtia. Kuin yhdestä suusta totesimme, että vaikka opetus tanssikouluilla on laadukasta, jää tanssijoiden hyvinvointi ja mahdolliset mielenterveysongelmat tanssijoiden itsensä harteille opettajien vain olettaessa tanssijoiden ilmestyvän tunneille ongelmistaan huolimatta.

Niinpä päädyimme johtopäätökseen, että täytyy varmaan perustaa sellainen tanssikoulu ihan itse. Koska miksipä ei? Halusimme rakentaa tanssiympäristön, jossa puhe hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta viedään sanoista käytäntöön. Meille on tärkeää myös, että em. asioiden lisäksi tanssiopetus on laadukasta ja tavoitteellista. Tuulia innostui omasta tanssikoulusta ja siinä opettamisesta, ja Laura lähti mukaan hoitamaan esimies- ja talouspuolta. Niin syntyi ajatus Tanssikoulu Hehkusta.

Alusta asti meille oli tärkeää, että tuomme esille mielenterveyden teemoja ja lempeää suhtautumista omaan kehoon ja tanssimiseen. Näin syntyi meidän visio. Halusimme myös alusta asti pitää esillä ajatusta, että tanssi kuuluu kaikille. Niinpä meillä on eri järjestöjen kanssa yhteistyössä suunniteltu tanssikursseja mm. nepsy- lapsille. Tavoitteenamme on tehdä myös yhteistyötä eri hyvinvointi- ja mielenterveysjärjestöjen kanssa.

Opettajina meillä on ihmisiä, jotka haluavat olla nimenomaan meillä, ja joille Hehkun visio yhdenvertaisuudesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista on tärkeää. Haluamme rakentaa positiivisen yhteisön, jonne on hyvä tulla opettamaan ja oppimaan.