Valitse sivu

Hehkun tuntikuvaukset

Nykytanssi

Nykytanssi on sekoitus monia tanssityylejä ja jokaisella on oma tapa tulkita sitä. Hehkun nykytanssitunti koostuu erilaisista lämmittely-, tekniikka- ja improvisaatioharjoituksista sekä koreografioista. Nykytanssin tyypillisiä elementtejä ovat esimerkiksi piruetit, hypyt, erilaiset lattiatekniikat sekä kerronnallisuus.

Tunneilla voit käyttää vapaavalintaisesti sukkia, päkiäsuojia tai jazz- tossuja. Voi olla myös paljain jaloin.

Heels

Heels on nimensä mukaan korkokengillä tanssittava laji. Se ottaa inspiraatiota populaarikulttuurista, feminiinisyydestä, musikaalitanssista ja katulajeista. Hehkun Heels- tunti koostuu, lämmittelystä, tekniikasta ja erilaisista koreografioista.

Tunnille tarvitset mukaan omat korkokengät

Street

Street- eli katutanssi on 1970- luvulla Yhdysvalloissa kehittynyt tanssilaji. katulajit kehittyivät nimensä mukaan alunperin kaduilla. Hehkun street- tunneilla kunnioitamme lajin alkuperää ja sen uranuurtajia. Katutanssissa keskitytään vahvaan jalkatyöskentelyyn, näyttävyyteen, muiden kannustamiseen ja hauskanpitoon. Tunti rakentuu lämmittelystä, improvosaatiosta tekniikasta ja koreografioista.

Jalkineiksi sopivat tennarit, lenkkarit tai sisäpelikengät.

Pehmeä baletti

Tällä kurssilla teemme kaikkea balettitunneilta tuttua tekniikkaharjoitteista hyppyihin ja piruetteihin. Yhden oikeanlaisen suoritustekniikan sijaan haemme jokaisen keholle sopivia tapoja nauttia baletin kauniista liikekielestä. Näillä tunneilla ei väännetä nuttura tiukalla vaan ihastutaan baletin maailmaan lempeällä otteella.

Tunneilla voit käyttää vapaavalintaisesti sukkia, päkiäsuojia tai pehmeitä balettitossuja.

Nepsy-lasten tanssi

Ryhmässä johdatetaan lapsi lempeästi tanssin maailmaan huomioiden hänen mahdolliset aistiherkkyytensä sekä oman tilan tarve. Tutkimme oman kehon liikettä ja sitä, miten se vaikuttaa itseen ja asioihin ympärillämme. Harjoitusten kautta edetään aktiivisesta liikkumisesta lopun rentoutumishetkeen.

Tunnin sisältö:

  • aloitus piiri, nimikierros, mitä kuuluu
  • tanssillinen lämmittely
  • erilaisia harjoituksia ja leikkejä tanssien
  • loppurentoutus
  • loppupiiri, heipat ja kiitokset.

Tunneilla voi pitää sukkia tai olla paljain jaloin.

Broadway musical

Broadway- eli musikaali tassi on saanut alkunsa teatterista. Jo teatterin alusta lähtien musiikki ja tanssi ovat kulkeneet sen kanssa käsi kädessä. Nämä kolme ovat vahvistaneet toisiaan ja tuottaneet iloa taiteen ystäville. Tunneilla harjoittelemme perinetisen tekniikan ja koreografioiden lisäksi myös modernimpaa musikaalitanssia.

Tunneilla voit käyttää jalkineina tanssikorkokenkiä tai jazz- tossuja. Pärjäät hyvin myös paljain jaloin.

Astangajooga

Jooga perusta tunneilla on astanga, joka dynaaminen ja voimakkaasti termogeneesiä (eli lämmöntuottoa) lisäävä ja aineenvaihduntaa aktivoiva. Tunnit ohjataan sanallisesti hengitys kerrallaan, joten mitään ei tarvitse osata tai muistaa etukäteen. Tärkein asia on hengitys, sitten syvien lihasten aktivointi ja sitten vasta fyysiset asennot ja liike. Harjoitus etenee lopulta kohti liikemeditaatiota.

Tunnille voit tulla paljain jaloin, mukaasi tarvitset oman joogamaton tai pyyhkeen.

Pilates

Pilates on oivallinen yhdistelmä syviä lihaksia vahvistavaa kehonpainoharjoittelua, hengityksen kuuntelua ja kehoa avaavia liikkeitä. Tällä tunnilla liikutaan lempeästi hengitystä ja syviä lihaksia hyödyntäen ja aktivoiden. Pilates on ihana laji kelle tahansa, ja sopii loistavasti myös tanssin oheisharjoitteluun. Tunnilla on paljon tilaa yksilöllisyydelle, kysymyksille ja oman kehon kuuntelulle.

Tunnille tarvitset oman jumppamaton